Headlines

Hajdú Kata: Illóolaj lepárlás tapasztalatai
A véletlenek, és egy új barátság bizalma, hozzásegített minket, hogy elvégezzünk egy mobil lepárlást csodálatos környezetben, a Gerecse hegység nyugat..
Otthoni pálinkafőző berendezés kiválasztása

A pálinkafőzés hagyományával ismerkedők körében talán a leggyakoribb kérdés így hangzik: Mire kell figyelni a pálinkafőző üst kiválasztásakor? Bármennyire is bonyolult némelyik pálinkafőző berendezés, mind ugyanazon az egyszerű elven működik. Olvassa el hasznos tanácsainkat!

Pálinkafőző tanfolyam
A tanfolyam különlegessége, hogy olyan komplex ismeretanyagot biztosít, melynek köszönhetően a résztvevők nem csak megtanulhatják, de meg is érthetik ..
Pálinkafőzés házilag – lépésről lépésre
A pálinka kifőzése nem nagy boszorkányság. Mindössze néhány dologra kell odafigyelni, és bárki főzhet akár díjnyertes pálinkát is otthon.Ebben a cikkben ezeket a tudnivalókat foglaljuk össze, néhány jó tanáccsal és a saját tapasztalatainkkal kiegészítve. Elsősorban a kisüsti (két menetes) módszert fogjuk ismertetni, mert ez az elterjedtebb Magyarországon. De a leírt információk többsége ugyanúgy igaz az egy menetes módszerre is.
Hogy készül a legjobb cefre?
Válogatás, tisztításA cefrézés a gyümölcs kiválogatásával kezdődik. Tisztítsuk meg a gyümölcsöket a száruktól, magjuktól, falevelektől, ágaktól, kavic..
Hazai pálinkafőző – Magyar gyártmány, kiváló minőség

Végre főzhetjük magyar lepárlókban a pálinkát! 2011. November 17-e óta már kereskedelmi forgalomban is kaphatóak a 100%-ban Magyarországon készülő “Hazai” típusú pálinkafőzők, 12, 24, 35 és 48 literes méretekben. 3 év garancia, rövid szállítási határidők, hosszú várható élettartam és a legfinomabb pálinkák készítéséhez megfelelő formavilág – és ez mind magyar!

Felújítjuk használt pálinkafőzőjét!

Emlékszik még, milyen szépen csillogott a pálinkafőzője, mikor megvásárolta? Mára már megbarnult, ráégett a gyümölcs, esetleg be is horpadt itt-ott? Nem kell így maradnia. Ha szeretné, most újjá varázsoljuk használt pálinkafőzőjét!Ha azt tervezi, hogy eladja használt pálinkafőzőjét, vagy szeretné rendben tudni, mielőtt még a következő szezon elkezdődne, vagy csak szeretné újra régi fényében látni, akkor hozza be a műhelyünkbe, és mi felújítjuk Önnek!

Eco pálinkafőző kis hibával – nagy kedvezménnyel

17 literes ECO pálinkafőzők kisebb szépséghibával, 10 000 Ft. kedvezménnyel kaphatóak a készlet erejéig! A szállítás során kisebb horpadást szenvedett üstökön a horpadást kijavítottuk, de a javítás helye látható maradt. A hibák többnyire alig láthatóak, és a pálinkafőzők működését egyáltalán nem befolyásolják...

A hazaipálinka.hu a médiában

Pálinkafőző berendezéseink a média figyelmét is felkeltették...

A lepárlás módszerei

Az egyszerű lepárlás hogyan működik? Mindenki látta már, hogy a forró vízpára, ha hideg felülettel érintkezik, lecsapódik, és újra folyékony vízzé változik. Ezt az egyszerű módszert alkalmazzák arra, hogy egy keverék, különböző alapanyagait szétválasszák. A keveréket felmelegítik, és a különböző forráspontú alkotóelemek...

Hazaipálinka képriport

A hazaipálinka.hu pálinkafőző csapata útra kelt, hogy kipróbálja és megtapasztalja saját maga is a hamisíthatatlan házi pálinka főzést...

Gyógyító pálinkák

Gyógyító pálinka receptek Amikor még nem voltak divatban a mindenféle pirulák és kenőcsök, az emberek jól tudták, melyik növény milyen kórság gyógyítására alkalmas. A gyógynövények hatóanyagait gyakran a pálinka segítségével nyerték ki, és tartósították...

A lepárlás alapvető szabályai

A lepárlás alapvető szabályai A lepárlást számos területen alkalmazzák, például olaj, vagy alkohol lepárláshoz. Az általunk forgalmazott berendezések mindezekre a felhasználásokra alkalmasak, de azért néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy a főzés során esetlegesen előforduló sérülést, vagy a gyenge minőségű párlat fogyasztása...

Karácsonyi narancs likőr recept

Az alábbi recept (és egy aromatornyos pálinkafőző) segítségével viszonylag olcsó alapanyagokból készíthetünk olyan narancslikőrt, ami kellemes narancs íze és gyümölcsillata miatt azoknak is ízleni fog, akik az erősebb italoktól többnyire idegenkednek. Ráadásul elmondhatjuk: saját magunk főztük! De vigyázzunk, a jól sikerült narancs likőr nagyon itatja magát!

Díjazzák a szakértők a házi pálinkát

Ma már szerencsére ritkábban, de nem is olyan régen még gyakran felmerült az a kérdés, hogy lehet-e egyáltalán otthoni körülmények között jó pálinkát főzni. A házi pálinkafőzés támogatói esküsznek rá, hogy lehet, sőt… Kis üstökben még talán könnyebb is, mert...

Illóolajok lepárlása

Általában illóolaj lepárlásnak nevezzük azt a folyamatot, amikor a növények bizonyos hasznos anyagait lepárlással igyekszünk kivonni. Ennek egyik leghatásosabb módja a gőz lepárlás, amelyre például az aromatornyos lepárlók kiválóan alkalmasak. Valójában a vízgőz lepárlásnak nagyon sok felhasználási területe van...

Új termék: 50 literes ECO pálinkafőző!

Elkészült a legnépszerűbb pálinkafőzőnk, a 17 literes ECO pálinkafőző nagy testvére, az 50 literes ECO!

A cefre elkészítése

A hagyományos, "spontán" erjesztés kockázatos és gazdaságtalan megoldás a cefre érlelésére. Szinte csak balesetszerűen fordulhat elő, hogy a spontán erjesztett cefréből jó minőségű pálinka szülessen. A kiváló, karakteres pálinkákhoz szükséges, hogy a cefre erjedését különböző adalékanyagokkal irányítsuk, vezessük...

A lepárlás művészete

A pálinkafőzés inkább művészet, mint tudomány, hiszen a tökéletes párlat előállítása gyakorlatot és odafigyelést igényel. A legtöbbször az érzékszerveinkre kell hagyatkoznunk, otthoni körülmények között ritkán alkalmazhatunk méréseket.

A pálinkafőzés jogi háttere

A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Jöt.) magánfőzésre vonatkozó szabályai 2016. január 1-jével jelentősen módosultak. A változásokról, a fontos tudnivalókról a következő összefoglalóban kívánjuk felhívni a figyelmet...