Főzési tanácsok

Miként végezhető el a pálinkafőző szakszerű tisztítása? Olvassa el mai cikkünket, és sajátítsa el a berendezés takarításának fortélyait!

Hogyan készül a kisüsti pálinka? Szívesen kipróbálná ezt a pálinkafőzési eljárást, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá? Maradjon velünk és ismerkedjen meg cikkünkből a kisüsti pálinka készítésének technológiájával!

Mi az oka annak, ha kihígítás után opálossá válik a pálinka? Olvassa el mai bejegyzésünket és a következő pálinkafőzés alkalmával már Ön is elkerülheti ezt a bosszantó jelenséget!

Vajon a cefréhez hozzáadott cukor milyen hatással van az elkészült pálinka minőségére? Egyáltalán megéri cukrot adni hozzá? Mai cikkünkben fényt derítünk ezen kérdésekre.

A minőség mellett a mennyiség is fontos az Ön számára? Szeretné tudni, hogy mely gyümölcsökből lehet mennyiségileg a legtöbb pálinkát kifőzni? Mai cikkünkből megtudhatja a választ.

Tudta, hogy a cefrézés rendkívül meghatározó az elkészült pálinka minősége szempontjából? Ugyanis a minőségi pálinka alapja, a minőségi cefre! Éppen ezért, mai cikkünkben eláruljuk Önnek mire érdemes odafigyelni a cefrézésnél, hogy kiváló alapanyagból dolgozhasson a pálinkafőzés során.

A cefre lefőzésekor a legtöbb problémát az anyag leégése okozza. Sok kellemetlenségtől szabadul meg, ha cefrekosarat használ az alszesz előállításakor. A leégésre hajlamos sűrű anyag nem érintkezik a forró üst falával, folyadék réteg veszi körül, mely nem tud leégni. A gyümölcsdarabok nem tudnak az üst aljára leülni. A cefre lepárlási ideje rövidül.

Cefrekeverő szerkezet, amely szinte minden lepárló üstbe beszerelhető.