Főzési tanácsok
A pálinkafőzés inkább művészet, mint tudomány, hiszen a tökéletes párlat előállítása gyakorlatot és odafigyelést igényel. A legtöbbször az érzékszerveinkre kell hagyatkoznunk, otthoni körülmények között ritkán alkalmazhatunk méréseket.
A Pálinkafőzés szabályainak változásai 2016-ban: A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. törvény (a továbbiakban: Jöt.) magánfőzésre vonatkozó szabályai 2016. január 1-jével jelentősen módosultak.
A lepárlás nem gyerekjáték, hanem tudomány, amely könnyen veszélyesre fordulhat, ha az ember nem tudja, mit csinál, vagy nem fordít kellő figyelmet a biztonságra!
Engedje meg, hogy felhívjuk szíves figyelmét a gyulai pálinkafesztivál rendezvény keretén belül ismételten megrendezésre kerülő Bérfőzetők és Magánfőzők Országos Párlat Versenyére, amely 2016. április 16-án lesz Gyulán.