Főzési tanácsok

Quintessence Pálinka- és párlatverseny

2022.12.22 09:00
Quintessence Pálinka- és párlatverseny

Az Ongai Kulturális Egyesület már 2010 óta rendezi meg évente a nívós pálinkaversenyt, amellyel kezdetben csak a helybéli pálinkafőzőket szólították meg, de az évek múlásával egyre szélesebb körben megismerték a versenyt és persze neveztek is saját főzeteikkel. Évek óta rendszeresen egyre nagyobb számban érkeznek a nevezések, és már külhoni pálinkafőzők is megmérettetik magukat: Szlovákiából, Romániából, Lengyelországból és Ausztriából is érkeznek versenyzők szép számmal. 

A Quintessence Pálinkaverseny díjazottjaként szerepelni rangot és szakmai elismerését jelent. Az eredményhirdetés mindig egy nagyszabású gála övezi, amely még különlegesebbé és nívósábbá teszi a versenyt.

A zsűritagok rengeteg szempont alapján kóstolják meg a benevezett párlatokat, majd döntenek, hogy melyek kapják a díjakat. 

A 2023-as verseny kiírása már elérhető, és nevezni is lehet, egészen január 16. 17 óráig. A zsűri január 20. és 22. között kóstolja végig a benevezett párlatokat, majd az elegáns díjátadó február 4-én lesz, Debrecenben. A verseny kiírása és a részletes nevezési feltételek a Quintessence Pálinka- és párlatverseny weboldalán érhetőek el.

A Hazai Pálinka tanítványai is részt vettek már korábbi években a versenyen és szép eredményt értek el, amelyekhez gratulálunk, a 2023-as versenyhez pedig sok sikert kívánunk minden nevezőnek!