Rézfazék fedővel

Rézfazék fedővel

A vörösréz nagyszerű hővezető képességének köszönhetően nagyon jól és egyenletesen eloszlatja a hőt a főzés során, valamint a gyors hőátadás és egyenletes hőeloszlás miatt az ételek lényegesen gyorsabban készülnek el a vörösréz lábosban, mint bármilyen más edényben, ráadásul az ízük is különlegesebb lesz.

A vörösréz edényben főzött sajtok kevésbe hajlamosak az utóerjedésre, továbbá a réz gyorsítja az érés folyamatát. A réz jótékony bakteriológiai hatására vezethető vissza, hogy a sajt zamata teltebbé válik. A lekvárra is rendkívül jó hatással van a vörösréz edény. Nem véletlen, hogy a szatmári szilvalekvárt csak réz edényben érdemes főzni.


Elérhető:
Raktáron
Cikkszám:
3071
Űrtartalom kiválaszása:

A hagyományos török és görög kávék is rézedényben készülnek, de a habot felverni is jóval könnyebb, mint más alapanyagú edényben. A rézedényben készült vadpörköltek íze mindenkit meggyőz arról, hogy gasztronómiában és a konyhában a rézedényeknek van helye.

 

Fontos tudni azonban, hogy a magas sav tartalmú vagy nagyon sós ételeket rézedényben nem szabad elkészíteni, tárolni, mert a főzés illetve a tárolás alatt réz acetát keletkezik, mely  nagy mennyiségben fogyasztva nem egészséges.Ajánlott termékeink