Réz hagyományos lekvárfőző edény
leírása
Elsősorban lekvár befőzéséhez ajánljuk, de használható szószok készítéséhez és az édességek kihagyhatatlan hozzávalójának felolvasztásához, vagyis a csokoládé simára keveréséhez is kiválóan alkalmas.
Továbbá elkészíthetjük benne a karamellt is és marcipán masszát is.
A lekvárfőző edény vörösrézből készült, fülei pedig masszív sárgarézöntvényből vannak. Az edény alja enyhén domború.
Fontos tudni, hogy miért a legjobb választás a Réz lekvárfőző edény lekvárok készítéséhez?
A vörösréz antibakteriális hatású, megöli a mikroorganizmusokat, így már alacsony hőmérsékleten is lehet olyan lekvárt főzni, ami nem romlik meg. Az alacsony hőmérsékleten készített lekvárban meg tudjuk őrizni a gyümölcsök vitamintartalmát. A réz további pozitív hatása, hogy katalizátorként is működik, vagyis megköti a kénes anyagokat, elősegítve ezzel a zamatosabb ízvilág elérését. A réz lekvárfőző edényben készített lekvár sokkal jobban zselésedik vagyis a pektinek jobban kiválnak a réz hatására, és nem szükséges a befőző cukorral vagy befőző adalékokkal bajlódni a sűrítés szempontjából, ami szintén igen jó egy lekvár elkészítésénél.
Ha egyszer ebben főzi a lekvárt, hogy megtöltse vele a kamrapolcot, mi biztosak vagyunk benne, hogy többé nem akar majd más edényben lekvárt befőzni!
Figyelem: A vörösréz nem marad örökre olyan fényes, mint ahogy megvásárolta, hiszen a levegő hatására szép, barnás --bronzos színű, antik hatású patina képződik rajta. Ez természetes jelenség, nem kell miatta aggódni, hiszen ha szeretné, egyszerű ecetes lemosással eltávolítható róla.
A vörösrezet a savas anyagok megmarják, ezért savas (például citromot, ecetet tartalmazó) ételek elkészítéséhez ne használja.
Űrtartalom: 4 liter
Réz hagyományos lekvárfőző edény
adatai