Vásárlási tudnivalók

Hogyan vásárolhatok?

A vásárláshoz válassza ki a felső menüből a Termékkategóriák valamely pontját. Itt információt találhat termékeinkről, és egyből a kosarába is teheti a kiválasztott terméket. A termékekről megjelenített képek illusztrációk, és eltérhetnek a valóságtól.

A kosárban lévő termékeket a weboldal jobb oldalán láthatja, és ugyanott a “megrendelem” feliratra kattintva, majd a feljövő oldalon a “rendelés feladása” feliratra kattintva rendelheti meg.

A szállítás és fizetés módjáról történő egyeztetés miatt ügyintézőnk a megrendelt termékek rendelkezésre állásakor felkeresi Önt.

Vásárlás előtt gondosan olvassa végig a jogi tájékoztatót!

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, magatartási kódexre nem utal.


Árak

Az oldalainkon feltüntetett árak Bruttó árak, 27% Áfát tartalmaznak.


Megrendelés

A web áruházban történő vásárláshoz regisztráció szükséges. A kiszállítás és a számlázás során a regisztrációban megadott adatokat vesszük figyelembe. Kérjük, pontosan adja meg az adatait, mert a hibás adatok miatt keletkező többletköltségek (pl. újbóli kiszállítás költsége) a megrendelőt terhelik.

A megrendelés akkor lép érvénybe, amikor azt a Hazaipálinka.hu Kft. munkatársai e-mailben, faxon, vagy telefonon visszaigazolják.

A Hazaipálinka.hu Kft. mindent megtesz, hogy a weboldalon szereplő árak és egyéb információk aktuálisak legyenek. A megrendelést illetően azonban a visszaigazolásban szereplő adatok és információk a mérvadóak. Amennyiben a weblapon és a visszaigazolásban szereplő adatok eltérőek, megrendelőnek joga van a megrendelését törölni. A megrendelés törléséről kérjük, a honlap „kapcsolat” menüjében megadott telefonszámon, fax számon, vagy e-mail címen a kiszállítás időpontja előtt tájékoztasson bennünket.

Szóbeli, vagy telefonon történő megrendelést csak akkor fogadunk el, ha megrendelő nem rendelkezik működő e-mail fiókkal, sem fax berendezéssel. Ilyen esetekben a későbbi esetleges viták során a Hazaipálinka.hu Kft munkatársainak jegyzetei az irányadóak.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor.


A jótállás (garancia) és a szavatosság

A web áruházban a szavatossági és jótállási felelősségre a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak. Minden termékre általánosan 12 hónap, kivéve, ha más időtartam került feltüntetésre.


Az elállás joga

Amennyiben egy terméket megrendelő első alkalommal vásárol meg a web áruházból, akkor joga van 12 naptári napon belül meggondolni magát, és elállni a vásárlástól, az alábbi feltételekkel:

Az áru ellenértékét és a kiszállítás költségét személyes visszaszállítás esetén azonnal kifizetjük, futárral történő visszaszállítás esetén 8 munkanapon belül átutaljuk a megrendelő által megadott bankszámlára.

Nem tudjuk azonban visszatéríteni a visszaszállítás költségét, ez minden esetben a felhasználót terheli.

Amennyiben az adott termékből megrendelő korábban már vásárolt, vagy egyedi, a vásárló kérésére készített termék esetén az elállás joga nem alkalmazható.


A sérült, vagy hibás termék

Amennyiben a termék az átvétel előtt megsérül, akkor 8 munkanapos cserelehetőséget biztosítunk. Ehhez szükséges, hogy a kiszállítást végző futár jegyzőkönyvet vegyen fel a sérülésről. Ezért kérjük, hogy a csomag sértetlenségét megrendelő az átvétel előtt szíveskedjék ellenőrizni.

Amennyiben egyéb – nem sérüléssel összefüggő – kifogás merül fel az áruval kapcsolatban, a kifogást akkor tudjuk elfogadni, ha a vásárlástól számított 30 napon belül a termék visszajuttatása mellet benyújtja kifogását.


Szállítási feltételek

A megrendelt termékeket megrendelő átveheti telephelyünkön, vagy kérheti a kiszállítását. Amennyiben kiszállítást kér, cégünknek joga van dönteni a kiszállítás módjáról. A honlapon szereplő szállítási költségek tájékoztató jellegűek, a kiszállítás költségéről a visszaigazolás nyújt pontos tájékoztatást. A szállítás várható idejét szintén a visszaigazolásban közöljük.


Szállítási költségek

A bruttó szállítási költség a kiszállítandó termék súlya alapján:

0 - 2 kg1510 Ft
2 - 3 kg1730 Ft
3 - 5 kg1830 Ft
5 - 10 kg1960 Ft
10 - 15 kg2130 Ft
15 - 20 kg2190 Ft
20 - 25 kg2320 Ft
25 - 30 kg2480 Ft
30 - 40 kg3920 Ft

A szállítási költség 27% Áfá-t tartalmaz.

Utánvétes fizetés esetén a kiszállított csomag értékének megfelelő készpénzkezelési díjat is kell fizetni. Lehetőség van az átutalásos fizetésre is, ebben az esetben készpénzkezelési költséget a futár nem számít fel. A bruttó készpénzkezelési díj mértéke a az egyes értékhatárok között az alábbiak szerint alakul:

1 - 10 000 Ft490 Ft
10 000 - 20 000 Ft565 Ft
20 000 - 50 000 Ft815 Ft
50 000 - 100 000 Ft1065 Ft
100 000 - 150 000 Ft1250 Ft
150 000 - 499 000 Ft1%

150 000 Ft. feletti értékű rendeléseknél a készpénzkezelési díj mértéke a csomag értékének 1%-a.

A készpénz kezelési költség 27% Áfá-t tartalmaz.


Adatvédelem

Megrendelő adatait kizárólag a rendelések, és az igényelt egyéb szolgáltatások teljesítésére használjuk fel. Az adatokat harmadik félnek csak abban az esetben adjuk ki, ha arra a megrendelt termékek kiszállításához, és az igényelt szolgáltatások teljesítéséhez szükség van.

A megrendelés feladásával megrendelő és a Hazaipálinka.hu Kft. között szerződés jön létre. A szerződés teljesítésének és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében a regisztráció során megadott adatokat elektronikus úton megőrizzük. Amennyiben rendelés feladás nem történt, vagy rendelésétől a felhasználó még a kiszállítás előtt elállt, a felhasználó írásban kérheti a regisztrációjának és adatainak törlését.

Megrendelő adatainak kezelése során a mindenkor hatályos adatvédelmi törvény alapján járunk el.