A cefre mikrobiológiai védelme érdekében olyan pH értéket kell beállítanunk, ahol a baktériumok és penészgombák elpusztulnak, de az élesztősejtek dolgozni és szaporodni tudnak. A hagyományos, lakmusz papírral történő pH érték mérés azonban nehézkes, mert a cefre megfesti a papírt, és a mért érték így nem olvasható le. Ezért a cefre pH értékének mérésére digitális műszereket szokás használni.
A készülék méri a cefre hőmérsékletét is, így egyben hőmérőként is használható, valamint a mért adatok alapján a műszer automatikusan elvégzi a szükséges kompenzációkat.
- Mérési tartomány: pH: 2.0 – 16.0, pontosság: +/- 0,01pH
- Mérési tartomány: Hőmérséklet: 0 – 60, pontosság: +/- 0,01pH
Fontos! A pH mérőt minden mérés előtt kalibrálni szükséges. A kalibrálást puffer oldattal kell elvégezni! A készülékhez 2 db alufóliás zacskóba csomagolt puffer oldat tartozik.