Hazai Pálinkafőző - Magyar termék
Cefrekosár

Cefrekosár

Megakadályozza a cefre leégését. A főző úgy viselkedik mintha duplafalú üstje lenne.

Elérhető:
Raktáron
Cikkszám:
CK17
Űrtartalom kiválaszása:

 A cefre lefőzésekor a legtöbb problémát az anyag leégése okozza.

Sok kellemetlenségtől szabadul meg, ha cefrekosarat használ az alszesz előállításakor. A leégésre hajlamos sűrű anyag nem érintkezik a forró üst falával, folyadék réteg veszi, körül mely nem tud leégni.  A gyümölcs darabok nem tudnak az üst aljára leülni.                                                                                                                                A cefre lepárlási ideje jelentősen rövidülhet.

A cefre elkészítésekor lényeges hogy ne legyenek benne nagyobb szilárd darabok, egyrészt mert az a cél hogy az élesztőgombák az összes cukormolekulához hozzáférjenek és alkoholt készítsenek belőle, másrészt a gyümölcs aromái és íz anyagai is így tudnak a főzés közben a párlatba vándorolni. A pektinbontó enzim gyümölcs sejtfalában lévő pektin lebontásával gyakorlatilag elfolyósítja az alapanyagot.

Ennek ellenére előfordulhat, hogy nagyobb darabok maradnak a cefrében.  A szimpla falú, keverő nélküli főzőkben a cefrében lévő szilárd gyümölcs darabok leülnek a főző aljára és a legóvatosabb melegítés mellett is előbb-utóbb szenesedni kezdenek.

A leégett, "odakozmált" cefre kellemetlen ízű, szagú, mely tönkreteszi a pálinkát.

További kárt jelent,hogy a leégett üstöt csak sok munkával lehet  kitisztítani.

Ajánlott termékeink