Finomító lencse (vízhűtéses)

Finomító lencse (vízhűtéses)

A lencse a finomítási folyamat fontos eszköze.  A lencsét magas alkohol tartalmú és a káros olajoktól mentes párlat előállítására használják. Egylépcsőssé tehető a pálinkafőzés több tisztító lencse együttes használatával. A pálinka tisztább, magasabb alkohol tartamú, illatos és kellemetlen szagoktól mentes lesz.

Méret választék: 24 cm- lencsét 5-45 literes főzőkhöz ajánljuk, valamint a 31 cm átmérőjűt, a nagyobb méretű, 45-100 literes főzőkhöz használhatjuk eredményesen.

Elérhető:
Raktáron
Cikkszám:
FL24/31
Méret kiválaszása:

Anyaga nagy tisztaságú vörösréz így a vörösréz kedvező katalizáló hatását  itt is kifejti.  A lepárló kupola és a hűtő- egység közé kell felszerelni. Célja, hogy időt takarítson meg a főzőnek, és segítsen  a lepárlás folyamatában. Több lencse együttes használata révén lehetővé válhat az egylépcsős lepárlás, ezzel jelentősen csökkenthető a főzésre fordított idő és energia.     

A tisztító lencse a gőzök kezdeti kondenzációját végzi. A nehezebb (kevésbé illékony) anyagok visszafolynak az üstbe,  csak a könnyű gőzöket (a számunkra fontos etilalkoholt, illatokat és aroma anyagokat) engedi át a vízhűtéssel rendelkező kondenzátorba (hűtőbe ). A párlat aromákban jóval dúsabb és illatosabb lesz.

A  finomító lencse optimális működésének feltétele a megfelelő hűtés. Ezért a vízterében (felső gömb felülete) mindig 78°C-85°C közötti   hőmérsékletű vizet kell biztosítani a párlattól függően. Az átfolyó hűtővíz pontos hőszabályzásához a digitális Hűtővíz Szabályzó Automatikát javasoljuk.

A finomító lencse egy olyan tartozék, amelyet a rézkupola és a hűtő közé kell beszerelni a párlatcső közbeiktatásával.  Fő célja, hogy időt takarítson meg, valamint hogy a végső párlatban magas legyen az alkohol és aroma tartalom. 

A finomító lencse felszerelhető minden készülékre melyet a  Hazaipálinka.hu Kft gyárt, valamint kis átalakítással a piacon lévő főzők többségére is. Az átalakítást el is tudjuk végezni igény szerint.

Ajánlott termékeink