Finomító lencse (vízhűtéses)

Finomító lencse (vízhűtéses)

A lencse a finomítási folyamat fontos eszköze.  A lencsét magas alkohol tartalmú és a káros olajoktól mentes párlat előállítására használják.
A pálinka tisztább, kellemetlen szagoktól mentes lesz. 24 cm-s 10-24 lit-s, 31 cm-s 35-100 lit-s főzőkhöz használható.
Elérhető:
2-3 nap várakozás
Cikkszám:
FL24
Méret kiválaszása:

 Anyaga nagy tisztaságú vörösréz így a vörösréz kedvező katalizáló hatását  itt is kifejti.  A lepárló kupola és a hűtő- egység közé kell felszerelni.   Célja, hogy időt takarítson meg a főzőnek, és segítsen  a lepárlás folyamatában. Általában nincs szükség  egy második desztillációs eljárásra ahhoz, hogy a végső párlatban (pálinkában) magas alkohol szint legyen.                                                                                                                                                    

A lencse finomítása révén lehetővé teszi, az egylépcsős lepárlást, ezzel jelentősen csökkenthető a főzésre fordított idő és energia.   

A deflegmátor lencse a gőzök kezdeti kondenzációját végzi. A nehezebb (kevésbé illékony) anyagok visszafolynak az üstbe,  csak a könnyű gőzöket (a számunkra fontos etilalkoholt) engedi át a vízhűtéssel rendelkező kondenzátorba (hűtőbe ). A párlat aromákban dúsabb , illatosabb.

A  finomító lencse optimális működésének feltétele a megfelelő hűtés. Ezért a vízterében (felső gömb felülete ) mindig 75°C-90°C közötti   hőmérsékletű vizet kell biztosítani a párlattól függöen.  A felesleges víz elfolyik a lencséből az ellentétes oldalon lévő csövön keresztül.  

A finomító lencse egy olyan tartozék, amelyet a rézkupola és a hűtő közé kell beszerelni a párlatcső közbeiktatásával.  Fő célja, hogy időt takarítson meg, mivel általában nincs szükség egy második lepárláshoz ahhoz, hogy a végső párlatban magas legyen az alkohol tartalom.

 

A finomító lencse felszerelhető minden készülékre melyet a  hazaipálinka .hu  gyárt, valamint kis átalakítással a piacon lévő főzők többségére. 

Ajánlott termékeink