Aromatornyos pálinkafőző Hobby

Aromatornyos pálinkafőző Hobby

Az aromatornyos pálinkafőző berendezések éppúgy alkalmasak kisüsti pálinkafőzésre, mint a hagymakupolás pálinkafőzők, de emellett használhatjuk gyógynövények hatóanyagainak kinyerésére, vagy pálinka ízesítésére is.

Elérhető:
Raktáron
Cikkszám:
HAP
Űrtartalom kiválaszása:

Az aromatornyos pálinkafőző berendezések éppúgy alkalmasak kisüsti pálinkafőzésre, mint a hagymakupolás pálinkafőzők, de emellett használhatjuk gyógynövények hatóanyagainak kinyerésére, vagy pálinka ízesítésére is.

Az aromatorony tulajdonképpen egy henger alakú toldás, amelyet a főzőüst és a hagymakupola között helyezünk el. A toronyban helyet kap egy lyukacsos réz kosárka, amire a gyógynövényeket, gyümölcsöket helyezhetjük.

Ha a pálinkát átpároljuk a gyümölcsökön, akkor az átveszi az ízüket, és így egy jóval zamatosabb pálinkát kapunk, vagy éppen egyedi ízt adhatunk az italnak. Gyümölcsös, már-már likőr szerű pálinkát állíthatunk elő, ami azok elismerését is kivívja majd, akik nem kedvelik az erős, karcos italokat.

Vagy helyezzünk gyógynövényeket az aromatoronyba, és akár vizet, akár pálinkát is átpárolhatunk rajta. Az eljárás lényege, hogy a növények nem érintkeznek közvetlenül a forró üsttel, vagy folyadékkal, amelyek károsítanának egyes hatóanyagokat, illóolajokat, értékes vitaminokat. Ehelyett a gőz megnyitja a növény pórusait, és a gőz szállítja az értékes anyagokat a hűtőbe. Ha pálinkát párolunk át a gyógynövényeken, akkor egyrészt tisztul a párlat, másrészt az alkohol tartósítja is a hatóanyagokat.

Ha a tornyot kis poharakkal, vagy üveggolyókkal rakjuk tele, akkor azok olyan hatékonyan szűrik, tisztítják a párlatot, hogy már az első lefőzésnél nagyon tiszta, magas alkoholfokú pálinkát kapunk. Ennek a pálinkának ugyan nem sok íze lesz, de semmi baj. Aromatornyunk segítségével olyan ízt adunk az italnak, amilyent akarunk – természetesen mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül.

Végül, az aromatornyot egyszerűen levehetjük az üstről, és hagyományos pálinkafőzőként is használhatjuk a készüléket.

GYIK: Mi a különbség az aroamtornyos hobby és az aromatornyos pálinkafőzők között?

  • Az aromatornyos pálinkafőzők a standard pálinkafőzőkből készülnek, az aromatornyos hobby pálinkafőzők pedig a hobby pálinkafőzőkből.
  • A standard pálinkafőzők forrasztása szebb, de a Hobby pálinkafőzőkön van egy sor dísz szegecselés.
  • A standard pálinkafőzőkön a páracső és a hűtő csatlakoztatása hollanderrel történik, míg a hobbynál a két cső egyszerűen összecsúsztatható.
  • A standard pálinkafőzők hűtőjén hideg víz bemeneti és meleg víz kimeneti csonk is van, a hobbykon csak meleg víz kimeneti, a hidegvíz bemeneti csonk hiányzik. Ezért vagy ki kell merni a meleg vizet, és hideget önteni a helyére, vagy a hűtő aljába kell lógatni egy csövet/slagot.
  • Az aromatornyos hobby pálinkafőzőkön egy bilincsmű rögzíti az aromatornyot az üsthöz. Ez nagyon stabilan tartja a tornyot, de a tisztítást megnehezíti. A standard aromatornyos pálinkafőzőkön nincs ilyen kilincsmű.

    A pálinkafőzők házhoz szállítása Magyarországon ingyenes!

Címkék: 5 literes pálinkafőző 10 literes pálinkafőző 20 literes pálinkafőző

Ajánlott termékeink