Aromatornyos pálinkafőző Hobby

Aromatornyos pálinkafőző Hobby

Az aromatornyos pálinkafőző berendezések éppúgy alkalmasak kisüsti pálinkafőzésre, mint a hagymakupolás pálinkafőzők, de emellett használhatjuk gyógynövények hatóanyagainak kinyerésére, vagy pálinka ízesítésére is.

Elérhető:
Raktáron
Cikkszám:
HAP
Űrtartalom kiválaszása:

Az aromatornyos pálinkafőző berendezések éppúgy alkalmasak kisüsti pálinkafőzésre, mint a hagymakupolás pálinkafőzők, de emellett használhatjuk gyógynövények hatóanyagainak kinyerésére, vagy pálinka ízesítésére is.

Az aromatorony tulajdonképpen egy henger alakú toldás, amelyet a főzőüst és a hagymakupola között helyezünk el. A torony alja alulról lyukacsos, amire a gyógynövényeket, gyümölcsöket helyezhetjük.

Ha a pálinkát átpároljuk a gyümölcsökön, akkor az átveszi az ízüket, és így egy jóval zamatosabb pálinkát kapunk, vagy éppen egyedi ízt adhatunk az italnak. Gyümölcsös, már-már likőr szerű pálinkát állíthatunk elő, ami azok elismerését is kivívja majd, akik nem kedvelik az erős, karcos italokat.

Továbbá helyezzünk gyógynövényeket az aromatoronyba, és akár vizet, akár pálinkát is átpárolhatunk rajta. Az eljárás lényege, hogy a növények nem érintkeznek közvetlenül a forró üsttel, vagy folyadékkal, amelyek károsítanának egyes hatóanyagokat, illóolajokat, értékes vitaminokat. Ehelyett a gőz megnyitja a növény pórusait, és a gőz szállítja az értékes anyagokat a hűtőbe. Ha pálinkát párolunk át a gyógynövényeken, akkor egyrészt tisztul a párlat, másrészt az alkohol tartósítja is a hatóanyagokat.

Ha a tornyot kis poharakkal, vagy üveggolyókkal rakjuk tele, akkor azok olyan hatékonyan szűrik, tisztítják a párlatot, hogy már az első lefőzésnél nagyon tiszta, magas alkoholfokú pálinkát kapunk. Ennek a pálinkának ugyan nem sok íze lesz, de semmi baj. Aromatornyunk segítségével olyan ízt adunk az italnak, amilyent akarunk – természetesen mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül.

Végül, az aromatornyot egyszerűen levehetjük az üstről, és hagyományos pálinkafőzőként is használhatjuk a készüléket.

GYIK: Mi a különbség a Hobby aromatornyos és a Hazai aromatornyos pálinkafőzők között?

  • Az aromatornyos pálinkafőzők a Hazai típusú pálinkafőzőkből készülnek, az aromatornyos Hobby pálinkafőzők pedig a Hobby típusú pálinkafőzőkből.
  • A Hazai pálinkafőzők forrasztása ipari ezüsttel történik és egy biztonsági bordán, a Hobby pálinkafőzők forrasztó anyaga szintén ipari ezüst, de nincs összeperemezett biztonsági borda, hanem  egy sor dísz szegecselés található rajta.
  • A Hazai pálinkafőzőkön a páracső és a hűtő csatlakoztatása hollanderrel történik, míg a Hobbynál a két cső egyszerűen összecsúsztatható.
  • Mind a Hazai, és a Hobby pálinkafőzők hűtőjén hideg víz bemeneti és meleg víz kimeneti csonk van.
  • Az aromatornyos Hobby pálinkafőzőkön egy bilincsmű rögzíti az aromatornyot az üsthöz. Ez nagyon stabilan tartja a tornyot, de a tisztítást megnehezíti. A Hazai aromatornyos pálinkafőzőkön nincs ilyen bilincsmű, de az aromatorony 2-2,5 cm mélyen kúposan beilleszkedik az üst szájába, ezzel biztosítva a stabilitást.
  • A Hazai típusnál az anyag falvastagsága 1-1,2 mm között változik az egyes részeknél, míg a Hobby típusnál 0,8 mm minden részen.
  • A Hazai típusokra 3 év garanciát adunk, míg a Hobbykra 1 év garanciát biztosítunk.

    A pálinkafőzők házhoz szállítása Magyarországon ingyenes!

Címkék: 5 literes pálinkafőző 10 literes pálinkafőző 20 literes pálinkafőző

Ajánlott termékeink