Főzési tanácsok

Ha a mennyiség a fontos - melyik gyümölcsből lesz a legtöbb pálinka?

2022.07.21 09:00
Ha a mennyiség a fontos - melyik gyümölcsből lesz a legtöbb pálinka?

A minőség mellett a mennyiség is fontos az Ön számára? Szeretné tudni, hogy mely gyümölcsökből lehet mennyiségileg a legtöbb pálinkát kifőzni? Mai cikkünkből megtudhatja a választ.

Kiváló pálinkát, csak kiváló cefréből lehet készíteni, a jó minőségű cefre alapanyaga pedig nem más, mint a gyönyörű, egészséges és érett gyümölcs. Amennyiben meghatározó számunkra a lefőzött pálinka mennyisége is, akkor bizony érdemes körültekintően kiválasztani a pálinkafőzéshez a legideálisabb gyümölcsöt vagy gyümölcsöket.

Szilva

A szilva pálinka, ha jól van elkészítve, akkor zamatos illatával és különleges ízével azonnal megbabonázza az embert. Emellett rendkívül előnyös jellemzője az is, hogy gyümölcstömegét tekintve belőle készíthetjük el a legtöbb pálinkát. Számos szilvafajta áll rendelkezésünkre, azonban ha azt szeretné, hogy Öné legyen a környék legfinomabb pálinkája, akkor válassza alapanyagnak az egyedülálló ízvilágú Besztercei szilvát. Higgye el, nem fogja megbánni!

Kajszibarack vagy sárgabarack

Nagyon szép mennyiséggel zárhatjuk azon pálinkafőzést is, amelyhez a sárgabarackot vagy kajszibarackot választjuk alapanyagnak. Kifejezetten közkedvelt a Gönci barack vagy a Magyar kajszi, ugyanis páratlan zamatuknak köszönhetően tökéletes pálinkát főzhetünk belőlük.

A jó minőségű és nagy mennyiségű pálinka főzéséhez nem csak a jól megválasztott érett, egészséges gyümölcsre lesz szükségünk, hanem az elkészítéshez szükséges megfelelő eszközökre is: cefrézés kellékei, pálinkafőző, pálinkás hordó vagy pálinkás üveg és az egyéb kiegészítők. Ezeket mind beszerezheti a Hazaipálinka webáruházából, ahol eredeti magyar termékek várják, 100% minőségben, kiemelt garanciával, és kérheti szakértő kollégáink segítségét is a választáshoz a +36-27/537-492 és a +36-20/288-0871 telefonszámokon!