Pálinkafőző tanfolyam

A tanfolyam különlegessége, hogy olyan komplex ismeretanyagot biztosít, melynek köszönhetően a résztvevők nem csak megtanulhatják, de meg is érthetik a minőségi pálinka készítésének folyamatát. Emellett a résztvevőknek a tanfolyamot követő egy héten belül leadott rendeléseikre 5%-os kedvezményt is biztosítunk minden termékünk árából!


A következő tanfolyam időpontja: 2021.06.19., Helye: Fót, József Attila u. 45. 10:00 - 17:00

Jelentkezési feltétel: Érvényes Védettségi igazolvány


A tanfolyamon a következő előadásokat hallgathatják meg a résztvevők:

1. A cefrézés elmélete
Tartalma: A résztvevők megismerik a cefrében lejátszódó biológiai és kémiai folyamatokat.
Célja: A résztvevők legyenek képesek a tipikus erjedési hibák önálló felismerésére és az ellenük történő védekezésre.

2. A cefrézés gyakorlata
Tartalma: A résztvevők megismerik az irányított erjesztés lépéseit, az adalékanyagok helyes használatát és az egyes gyümölcs fajták jellegzetességeit.
Célja: A résztvevők legyenek képesek az alkohol kihozatal maximalizálására az aromaanyagok megtartása mellett, valamint tudják biztosítani a cefre megfelelő védelmét.

3. A lepárlás elmélete
Tartalma: A résztvevők megismerik a lepárlási technológiák fizikai törvényszerűségeit, azok korlátait és a leggyakoribb lepárló berendezések működését.
Célja: A résztvevők legyenek képesek értelmezni a lepárlás során megfigyelhető jelenségeket, és azok alapján önállóan módosítani a lepárlás technológiáját a különböző cefrék tulajdonságainak megfelelően.

4. Pálinkafőző készülékek
Tartalma: A résztvevők megismerik az egyes pálinkafőző típusok működési jellemzőt, előnyeit és hátrányait.
Célja: A résztvevők tudjanak eligazodni a hazai pálinkafőző kínálatban, és legyenek képesek kiválasztani a saját céljaikra legmegfelelőbb pálinkafőző típust.

5. A lepárlás gyakorlata
Tartalma: A résztvevők megismerik a kisüsti pálinkafőzés technológiáját és módszereit. Az előadás részeként szagminták segítségével megtanulják beazonosítani a párlatfrakciókat.
Célja: A résztvevők legyenek képesek elkerülni a cefre lekozmálását, szétválasztani a párlatfrakciókat, és adott cefréből a  lehető legjobb minőségű pálinkát főzni – mindezt minimális energia és víz felhasználás mellett.

6. A pálinka kezelése
Tartalma: A résztvevők megismerik az elkészült pálinkában lejátszódó kémiai folyamatokat, az érlelés és a pihentetés menetét, a pálinka kóstolás szabályait.
Célja: A résztvevők legyenek képesek magas értékű és minőségű pálinka előállítására, és saját szakértelmük révén járuljanak hozzá a minőségi pálinka kultúrájának elterjedéséhez.Az előző tanfolyam résztvevői a tanfolyam egészét összességében 96,8%-osra értékelték.

Az osztályozás mellett a következő szöveges értékeléseket és véleményeket kaptuk:

Pozitív:
- Bár nemrég óta foglalkozom ezzel a témakörrel a továbbképzéssel mindig is törődni kell. Az itt szerzett többlettudás egyrészt adódott az előadók ismeretanyagából, de lényeges az egymás közti konzultációk hasznossága is.
– Megérte eljönni a haladóknak is.
– Megérte eljönni.
– Nagyon örülök, hogy eljöttem a tanfolyamra, mert remélem hatékonyabban tudom majd használni a főzőt!
– Örülök, hogy itt lehettem, hasznos infokat hallottam és láttam.
– Nem bántam meg, hogy eljöttem.
– Jól szervezett, hasznos információkkal dúsított.
– Nagyon színvonalas és hasznos ismereteket kaptam. Gratulálok a rendezéshez, szervezéshez.
– Gratulálok a pálinkafőzőjükhöz
– Rendkívül hasznos


 

A tanfolyam díja: 24.990 Ft / fő

E-mail: r.monika@hazaipalinka.hu
telefon: 06 27 537 492
mobil: 06 20 288 0871
fax: 06 27 537 494