A hűtője csöves elrendezésű, nagyon alacsony mértékű vízfelhasználás mellett is kiválóan teljesíti feladatát a gőzők lekondenzálását. Egy feltöltés lefőzéséhez elhasznált víz mennisége cc. 40 liter. A gyakran deflegmátornak nevezett kondenzátor hőmérsékletének szabályozásával (visszafolyató hűtő) biztosítható, hogy a magasabb forráspontú komponensek visszakerüljenek az üstbe (víz,észterek), míg a könnyebb elemek (etilalkohol, illatanyagok, aromák) a hűtőbe kerüljenek. A nagyon finom szabályzás teszi lehetővé, hogy kiváló minőségű alkoholos italokat tudjunk előállítani. Így a kevésbé kívánatos összetevők, a pálinka minőségét rontó vegyületek visszakerülnek az üstbe.
Cégünk által fejlesztett cefrekosaras üstbelső lehetővé teszi, hogy a cefrék dinamikusan lefőzhetőek legyenek az odaégés kockázata nélkül. Kényelmes, könnyen kezelhető és biztonságos.
A berendezés elemei:
- Üstház, füstszabályzó pillangó szeleppel
- 50 literes inox üst szedvicstalpu fenéklemezzel, a tökéletes hőeloszlásért
- Szilikon tömítő gyűrű
- Inox Cefrekosár
- Nagy felületű vörösréz kupola, hőmérővel
- 2”x 4 szintes, réz buborék tányéros üveg reflux torony triclamp rögzítéssel
- Inox visszafolyató hűtő hőmérővel ½” víz csatlakozó (deflegmator)
- 2”x 500 mm csőkötegelt inox hűtő ½” vízcsatlakozó
- Inox epruvetta mintavételi csappal
- Hűtővíz elosztó rendszer, 2db finom szabályzó csappal, ½” gyorscsatlakozókkal, csővezetékkel