Alkohol fokoló Refraktométer

Alkohol fokoló Refraktométer

A készülékkel pontosan és gyorsan megmérheti  a főzés során a kicsöpögő párlat alkohol tartalmát valamint a pontos alkoholfok beállítást is egyszerűen elvégezheti a refraktométer segítségével.

Elérhető:
Raktáron
Cikkszám:
REF
13.490 Ft

Otthoni pálinkafőzésnél fontos feladatunk a cefre és később az alszesz lefőzésénél a frakciók pontos leválasztásához az alkohol tartalom mérése, valamint a  pálinka alkohol- vagyis szeszfokának beállítása a fogyasztási alkohol tartalomra a pihentetés és érlelés után. A lepárlás után nyert pálinka szeszfoka még 55-65 fok körüli, a legjobb íz hatás érdekében a fogyasztási szeszfokot 40-52 körülire érdemes hígítással beállítani. Az alkoholfokot 20 Celsius fok hőmérsékleten kell meghatározni. A pálinka alkoholfoka legalább 37.5 tf%, ez minőségi követelményt jelent.

 A refraktométer működési elve:

 A látható fény terjedési sebessége valamely folyadékba jutva lelassul a levegőben történő terjedési sebességéhez képest. Ha folyadék kerül a vizsgáló felületre, akkor a lecsukott prizmafedélen keresztül beérkező fény benne lelassul és megtörik. A refraktométerek ezt a fénytörést képesek kimutatni a beépített skálájukon. A kisméretű skálát kinagyítják a nézőkébe épített lencsék segítségével az emberi szemnek is jól feldolgozható méretűre. 

Méréshatár:  0-80% tömeg %

Osztálypontosság: +/- 3%