Borélesztő gyümölcs musthoz, cefréhez

Borélesztő gyümölcs musthoz, cefréhez

A válogatott élesztősejtek elősegítik a cefre gyors, szabályozott érlelését. Az Uvaferm Danstil A élesztő gyorsan, lendületesen erjeszt.  Nagy alkohol és cukortoleranciájának köszönhetően az élesztősejtek akár 20 tf%-os alkoholtartalomig is életben maradnak. Megfelelő tápanyag kiegészítéssel az erjedés 5 nap alatt lezajlik.

Elérhető:
Raktáron
Cikkszám:
HPBOR20D
490 Ft

Az Uvaferm Danstil A élesztő gyorsan, lendületesen erjeszt. Nagy alkohol és cukortoleranciájának köszönhetően az élesztősejtek akár 20 tf%-os alkoholtartalomig is életben maradnak. Megfelelő tápanyag kiegészítéssel az erjedés 5 nap alatt lezajlik.

Felhasználás: A szárított élesztőt 10x-es mennyiségű (azaz a 20g-ot 2 dl), 35-40 fokos hőmérsékletű, klórmentes vízben folyamatos keverés közben feloldjuk, majd 15 percig állni hagyjuk. A cefréhez adás során ügyeljünk, hogy az élesztő oldat és a cefre hőmérsékletének különbsége ne haladja meg a 10 fokot. Ha szükséges, szoktassuk az élesztőt. Azaz, a hideg cefre levével folyamatosan keverve csökkentsük az élesztő hőmérsékletét, de egy lépésben maximum 10 fokkal. Ha szükséges, 5 perc állás után ugyanezt megismételhetjük. Ez után az élesztőt a cefrelében jól elkeverve beoltjuk a cefrét. Erjesztési hőmérséklet tartomány: 12-32 fok.

A 20g-os csomag tartalma 100l cefréhez elegendő.

Címkék: pálinkafőzés cefrézés