WOK serpenyő

WOK serpenyő

A rézből készült wok magas hőmérsékletet biztosít a legízletesebb és legegészségesebb ételek elkészítéséhez. Ropogós zöldségeket, zamatosabb ételeket készíthetünk ebben a serpenyőben. Sütésnél akár kevés vagy bő olajra van szükség egyaránt tökéletes választás, de főzésre, párolásra, pirításra is kiválóan alkalmas.
A wok alakja leginkább egy gömb metszetére hasonlít, öblös formája miatt illetve a réz kiváló hővezetése miatt az étel 25-30 % rövidebb idő alatt elkészül.
Wok serpenyő 2 rétegű anyagból készült, a külső réteg vörösréz, a belső réteg ón, a teljes falvastagság 1.5 mm, átmérője 31 cm.
Nyele és fül része csodálatosan megformált sárgarézből készült, szegecsekkel rögzített, így biztosítva a stabil fogást.
Minden típusú főzőfelületen használható, kivéve az indukciós főzőlapot.


Elérhető:
1-2 hét várakozás
Cikkszám:
WSRA3025-31
31.990 Ft

Az olaszok 100% -ban biztosak abban, hogy az igazi polenta csak réz serpenyőben főzhető, és a risottó összetéveszthetetlen ízét csak réz serpenyőben történő főzéssel lehet elérni.
Ezért a rézedényeket olyan nagyra értékelik a szakmai körökben, hogy egyetlen kiváló étterem vagy kávézó konyhája sem nélkülözheti őket.

Tisztítás:
A külső rézből készült felület a használat következtében és hő hatására változtatja árnyalatát.
Tisztítására soha ne használja a mosogatószivacs durva oldalát vagy bármilyen más súroló szert. Helyette mártsa a szivacs puha felületét ecetbe, majd apró szemű sóval hintse meg és így dörzsölje át a rézfelületet, miután semleges kémhatású mosogatószerrel eltávolította az ételmaradékokat. Az ecetes tisztítás után öblítse el.
A belső ónozott felületet tisztítsa mosogatószivaccsal és hagyományos mosogatószerrel lehet tisztítani.
Amennyiben főzés során az étel odaég, áztassa be az edényt fél napra mosogatószeres vízbe.
A serpenyő mosogatógépben is tisztítható, ám ajánljuk a kímélőbb, kézi mosogatást.