Választótölcsér

Választótölcsér

A választótölcsér kimondottan kétfázisú elegyek szétválasztásához használatos eszköz. A nagyon precíz és pontos szétválasztásban lesz segítségünkre a választótölcsér. A választótölcsérbe a már lekondenzálódott elegyünk nyugalmi állapotban jól elhatárolódik az eltérő fajsúly miatt, így a két fázis (olajfázis, vizesfázis) a leeresztő csap segítségével könnyedén és nagyon pontosan külön-külön edénybe lesznek leereszthetőek.

Bórszilikát üvegből (laboratóriumi minőségű üveg) készült választótölcsér kúpos ferde tefloncsappal és üvegdugóval rendelkezik, mely ellenálló a savakkal és az alkohollal szemben is.

Fontos és hasznos segítség az illóolajat és hidrolátumokat otthon kinyerők számára.

Méretek: 250,500 és 1000 ml-es méretben kapható


Elérhető:
Raktáron
Cikkszám:
HPVT250-500-1000
Űrtartalom kiválaszása:

Választótölcsér

 

A választótölcsér kimondottan kétfázisú elegyek szétválasztásához használatos eszköz. Amikor illóolajat vagy hidrolátumot (virágviz) készítünk, akkor 2 különböző tulajdonságú anyagot fogunk kapni Az egyik az illóolaj, a másik a hirdolátum vagy hidrosol, amit virágvíznek is neveznek. A illóolajok szénhidrogén vegyületek, melyek magukban hordozzák a növény zsíroldékony hatóanyagait és szobahőmérsékleten maradéktalanul el is illannak. Fajsúlyuk többnyire kisebb a víznél. A lepárlás során használt víz is nagy mennyiségben fogja tartalmazni azokat a hasznos illat- és gyógyhatású komponenseket, amiért a készítésébe belevágtunk, ezért nagyon hasznos mellékterméke az illóolajgyártásnak. A desztilláció során ez a két anyag egyszerre fog megérkezni a hűtőegységünkbe, ahol majd lekondenzál, vagyis cseppfolyós halmazállapotúvá fog válni. Az elegyünk 2 fázisból fog összetevődni és szét kell őket választani. A nagyon precíz és pontos szétválasztásban lesz segítségünkre a választótölcsér. A választótölcsérbe a már lekondenzálódott elegyünk nyugalmi állapotban jól elhatárolódik az eltérő fajsúly miatt, így a két fázis (olajfázis, vizesfázis) a leeresztő csap segítségével könnyedén és nagyon pontosan külön-külön edénybe lesznek leereszthetőek.Címkék: Illóolaj szétválasztása választótölcsér hidrolátum illóolaj kétfázisu folyadék szétválasztása

Ajánlott termékeink