Égett már le a cefréje? Elveszhet az egész évi munkája! Van megoldás!

A cefre lefőzésekor a legtöbb problémát az anyag leégése okozza.

Sok kellemetlenségtől szabadul meg, ha cefrekosarat használ az alszesz előállításakor. A leégésre hajlamos sűrű anyag nem érintkezik a forró üst falával, folyadék réteg veszi, körül mely nem tud leégni.  A gyümölcs- darabok nem tudnak az üst aljára leülni. A cefre lepárlási ideje jelentősen rövidülhet.

Hatékony, mintha duplafalu üst lenne.                                                                                                                             

A cefre elkészítésekor lényeges hogy ne legyenek benne nagyobb szilárd darabok, egyrészt mert az a cél hogy az élesztőgombák az összes cukormolekulához hozzáférjenek és alkoholt készítsenek belőle, másrészt a gyümölcs aromái és íz anyagai is így tudnak a főzés közben a párlatba vándorolni. A pektinbontó enzim gyümölcs sejtfalában lévő pektin lebontásával gyakorlatilag elfolyósítja az alapanyagot.

Ennek ellenére előfordulhat, hogy nagyobb darabok maradnak a cefrében.  A szimpla falú, keverő nélküli főzőkben a cefrében lévő szilárd gyümölcs darabok leülnek a főző aljára és a legóvatosabb melegítés mellett is előbb-utóbb szenesedni kezdenek.

A leégett, "odakozmált" cefre kellemetlen ízű, szagú, mely tönkreteszi a pálinkát.

További kárt jelent, hogy a leégett üstöt csak sok munkával lehet kitisztítani, ha lehet.

Használható az általunk gyártott  ECO17, ECO38, ECO50, HP35 lit-s főzőkhöz.

Alkalmas Perfect Home 50, 58 lit. berendezésekhez is.


Válassza ki az Ön számára ideális pálinkafőző berendezést


Tudjon meg többet a pálinkafőzés művészetéről

Otthoni pálinkafőző berendezés kiválasztása

A pálinkafőzés hagyományával ismerkedők körében talán a leggyakoribb kérdés így hangzik: Mire kell figyelni a pálinkafőző üst kiválasztásakor? Bármennyire is bonyolult némelyik pálinkafőző berendezés, mind ugyanazon az egyszerű elven működik. Olvassa el hasznos tanácsainkat!