Főzési tanácsok

Hajdú Kata: Illóolaj lepárlás tapasztalatai
A véletlenek, és egy új barátság bizalma, hozzásegített minket, hogy elvégezzünk egy mobil lepárlást csodálatos környezetben, a Gerecse hegység nyugat..
Otthoni pálinkafőző berendezés kiválasztása

A pálinkafőzés hagyományával ismerkedők körében talán a leggyakoribb kérdés így hangzik: Mire kell figyelni a pálinkafőző üst kiválasztásakor? Bármennyire is bonyolult némelyik pálinkafőző berendezés, mind ugyanazon az egyszerű elven működik. Olvassa el hasznos tanácsainkat!

Pálinkafőző tanfolyam
A tanfolyam különlegessége, hogy olyan komplex ismeretanyagot biztosít, melynek köszönhetően a résztvevők nem csak megtanulhatják, de meg is érthetik ..
Pálinkafőzés házilag – lépésről lépésre
A pálinka kifőzése nem nagy boszorkányság. Mindössze néhány dologra kell odafigyelni, és bárki főzhet akár díjnyertes pálinkát is otthon.Ebben a cikkben ezeket a tudnivalókat foglaljuk össze, néhány jó tanáccsal és a saját tapasztalatainkkal kiegészítve. Elsősorban a kisüsti (két menetes) módszert fogjuk ismertetni, mert ez az elterjedtebb Magyarországon. De a leírt információk többsége ugyanúgy igaz az egy menetes módszerre is.
Hogy készül a legjobb cefre?
Válogatás, tisztításA cefrézés a gyümölcs kiválogatásával kezdődik. Tisztítsuk meg a gyümölcsöket a száruktól, magjuktól, falevelektől, ágaktól, kavic..
Hazai pálinkafőző – Magyar gyártmány, kiváló minőség

Végre főzhetjük magyar lepárlókban a pálinkát! 2011. November 17-e óta már kereskedelmi forgalomban is kaphatóak a 100%-ban Magyarországon készülő “Hazai” típusú pálinkafőzők, 12, 24, 35 és 48 literes méretekben. 3 év garancia, rövid szállítási határidők, hosszú várható élettartam és a legfinomabb pálinkák készítéséhez megfelelő formavilág – és ez mind magyar!

Felújítjuk használt pálinkafőzőjét!

Emlékszik még, milyen szépen csillogott a pálinkafőzője, mikor megvásárolta? Mára már megbarnult, ráégett a gyümölcs, esetleg be is horpadt itt-ott? Nem kell így maradnia. Ha szeretné, most újjá varázsoljuk használt pálinkafőzőjét!Ha azt tervezi, hogy eladja használt pálinkafőzőjét, vagy szeretné rendben tudni, mielőtt még a következő szezon elkezdődne, vagy csak szeretné újra régi fényében látni, akkor hozza be a műhelyünkbe, és mi felújítjuk Önnek!

Eco pálinkafőző kis hibával – nagy kedvezménnyel

17 literes ECO pálinkafőzők kisebb szépséghibával, 10 000 Ft. kedvezménnyel kaphatóak a készlet erejéig! A szállítás során kisebb horpadást szenvedett üstökön a horpadást kijavítottuk, de a javítás helye látható maradt. A hibák többnyire alig láthatóak, és a pálinkafőzők működését egyáltalán nem befolyásolják...

A hazaipálinka.hu a médiában

Pálinkafőző berendezéseink a média figyelmét is felkeltették...

A lepárlás módszerei

Az egyszerű lepárlás hogyan működik? Mindenki látta már, hogy a forró vízpára, ha hideg felülettel érintkezik, lecsapódik, és újra folyékony vízzé változik. Ezt az egyszerű módszert alkalmazzák arra, hogy egy keverék, különböző alapanyagait szétválasszák. A keveréket felmelegítik, és a különböző forráspontú alkotóelemek...